Welkom bij Wopjan

Op de tong zitten meer dan 9.000 smaakpapillen of smaakknoppen. Hiermee proeven we de 5 basissmaken: zoet, zout, zuur, bitter en hartig. Proeven doe je ook voor maar liefst 90% met je neus. De neus brengt nuance en verschil tussen bijvoorbeeld sinaasappel- en citroensmaak. Ook je ogen spelen een rol bij het proeven. Er ontstaat meer smaakbeleving als de hersenen een verband kunnen leggen met datgene dat wordt gegeten.

PROEF, RUIK, OBSERVEER EN GENIET!

wopjan wit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pompoen of pompoen blokjes

  • 2 peren

  • 100 gr baby bladspinazie

  • 50 gr granaatappelpitjes

  • 80 gr noten (hazel-, pistache- en walnoten)

  • 200 gr zoete pompoenhummus

  • 3 el honing

  •  el olijfolie

  • 1 th kaneelpoeder

  • Chili)peper en zout

Materiaal

  • Grillpan

  • Pollepel

  • Goede zin

Bereiding

Herfstsalade met pompoen

Deze salade maak je met pompoen die je in de oven roostert. Dat kun je op verschillende manieren doen. Je kunt de pompoen eerst schillen en dan in blokjes snijden, en een 15 minuten in de oven met olijfolie en de chili poeder (let op het gebruik van de chili peper , want het versterkt naar mate het uit de oven komt) en een beetje zout op 180 °C of je kookt pompoenblokjes en roostert ze dan in de oven.

Gebruik je een flespompoen? Dan kun je de schil zelfs gewoon eten. Pompoen krijgt een hele lekkere zoete smaak wanneer je hem in de oven hebt geroosterd, Dan snij de peer met schil en haal de klokhuis eruit en leg ze op een bakplaat en leg er een Vetvrij papier op, en zet de oven op 180 °C en bestrooi de peer met honing en kaneel poeder en meng dit zacht met je handen om de peer heen.

Bak dan de peer in de oven en doe dat voor 10 minuten, Haal ze uit de oven en laat afkoelen Samen met granaatappel (je kunt ook een granaatappel kopen en zelf de pitjes eruit kloppen (erg leuk en leerzaam om te doen) en meng de spinazie en de rest van de ingrediënten in het bord met elkaar en als laatste de granaatappel pitjes en de pompoenhummus tot een heerlijk salade, en je hebt een hele lekkere combinatie!

En eventueel met mosterddressing nog lekkerder te maken

Mosterddressing :
50 gr suiker Zorg dat ze op kamertemperatuur zijn,
50 gr azijn Meng deze ingrediënten met een staafmixer
50 gr mosterd totdat de suiker in opgelost.
1,5 dl zonnebloemolie Meng dan de olie druppel gewijs bij het bovenste mengsel van mosterd, suiker en azijn.

Serveertip!

Je kunt de mosterddressing ook apart bij het gerecht serveren, zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen.

Voor wie eens wat anders wil!

Meer recepten ontvangen?

Schrijf nu in voor extra aanbiedingen, kortingen en heerlijke recepten.