Welkom bij Wopjan

Op de tong zitten meer dan 9.000 smaakpapillen of smaakknoppen. Hiermee proeven we de 5 basissmaken: zoet, zout, zuur, bitter en hartig. Proeven doe je ook voor maar liefst 90% met je neus. De neus brengt nuance en verschil tussen bijvoorbeeld sinaasappel- en citroensmaak. Ook je ogen spelen een rol bij het proeven. Er ontstaat meer smaakbeleving als de hersenen een verband kunnen leggen met datgene dat wordt gegeten.

PROEF, RUIK, OBSERVEER EN GENIET!

wopjan wit
gazpacho

Ingrediënten

  • 1 x Hele Tomaten pomodori

  • 1 x Rode Geschilde paprika

  • 1 x Groene geschilde paprika

  • 1 dl Rode wijnazijn

  • 20 gr Verse dragon geplukt

  • 1 x Teentje knoflook

  • 1 dl Olijfolie

  • 10 gr Verse gehakte basilicum

  • 1 dl Tomatenketchup

  • Tuinkers

  • Peper en zout

Materiaal

  • Diepe pan

  • Pollepel

  • Goede zin

Bereiding

Verwijder bij de paprika zaad en het steel
Snij de paprika in grove stukken
Pluk de basilicum en snij deze fijn
Pluk de verse dragon.
Doe in de blender de inhoud van het blik tomaten
Samen met de rest van de ingrediënten
En blender dit fijn
Breng op smaak met zout en peper
Voeg als laatste de dragon en basilicum toe.
Voeg je glas met stukjes komkommer en stukjes tomaat
Vul de glazen met gazpacho en garneer af met wat tuinkers

Voor wie eens wat anders wil!

Meer recepten ontvangen?

Schrijf nu in voor extra aanbiedingen, kortingen en heerlijke recepten.